FBAMSz Oktatási Szekció jegyzőkönyv 2017.10.10.

FBAMSz oktatási szekcióülés : 2017.10.10 Oktatási webinárium  10.25 Cyber oktatás kapcsán Zsuzsa egyeztetett Colonnade Biztosítóval A KGFB szabályozás változásáról Lajos nem vállalta az előadást, részben azért sem, mert a téma nem tesz ki egy egész órás anyagot.

Publish Date

2018-02-27

Post Author

Garand Design

FBAMSz oktatási szekcióülés : 2017.10.10

 1. Oktatási webinárium  10.25
  Cyber oktatás kapcsán Zsuzsa egyeztetett Colonnade Biztosítóval
  A KGFB szabályozás változásáról Lajos nem vállalta az előadást, részben azért sem, mert a téma nem tesz ki egy egész órás anyagot.

Az új téma az aktuális adminisztrációs előírások összefoglaló előadása lenne. Konkrét felügyeleti tapasztalatokkal kiegészítve.

A téma előadójaként Molnár Lacit ( monday) kérnénk fel, akinek azonban azt ígártem, hogy támogatást kap tőlünk a témában. Illetve Anna Halasi Bálinttal történő kapcsolatfelvételt ígért, ha szükséges.

Időközben kiderült, hogy október 25 Alföldi Péternek ( Colonnnade) nem jó, így Novemberre 9.-re csúszna a webinárium. Ezzel kapcsolatosan is várom az esetleges észrevételeket 

 

 • Skillnaut-FBAMSZ- MABISZ Oktatási rendszer:
  2017.11.30-án  FBAMSZ kezdeményezésére a  MABISZ Oktatási tagozat részére bemutatásra kerül a Skillnaut rendszere.

A megbeszélés célja
– a biztosítókat rábírni a rendszer használatára,
– biztosítók részvétele a rendszer-üzemeltetési költségekben

 

 • Skillnaut alternatív díjajánlat
  Rendszerhasználati költségre alternatív ajánlat kidolgozása vetődött még fel, mint lehetőség, ahol Fix FBAMSZ díj lenne, felhasználónkénti használati díj nélkül. Ebben a rendszerben jobban tudnánk tervezni, hogy milyen költség-hozzájárulást szeretnénk a biztosítóktól.
  A FBAMSZ fizetés ellenében elérhetővé tenné a rendszert a tagsággal nem rendelkező alkuszoknak és másik szövetség bevonása is felmerült.

 

 • 2018 költségvetés oktatási koncepció
  Jelenleg még nem tisztázott, hogy milyen költségkeret áll rendelkezésünkre a rendszer bevezetésére, illetve egyéb oktatási fejlesztésre, ha felvetődik.

 

 • Webinárium mint mentorálási forma

Sajnos nem kaptunk konkrét iránymutatást a IDD oktatási előírásával kapcsolatosan, de a webináriumokat is integrálni kellene a kreditpontos képzési rendszerbe.

 

 • Csatoltan küldöm a Novemeber 9.-i előadás brainstorming vázlatát. Kérlek nézzétek meg, adjatok ötleteket, hogy milyen témákat lenne célszerű érinteni az alkuszi működés adminisztratív előírásaival kapcsolatosan.
  Ha van előadóra ötletetek, aki ismerője ezen területnek és talán el is vállalná az előadást, akkor várom erre is a tippeket.