Posta EÜM végleges 201911

Kedves Tagok! Mellékelten adjuk közre a MAGYAR POSTA BIZTOSÍTÓ EÜM eredeti és azon verzióját, amely a Kétoldalú Kapcsolatok Szekció biztosítóval történt egyeztetéseit követően a FBAMSz véglegesnek tekint.

Publish Date

2019-12-02

Post Author

Garand Design

Kedves Tagok!

Mellékelten adjuk közre a MAGYAR POSTA BIZTOSÍTÓ EÜM eredeti és azon verzióját, amely a Kétoldalú Kapcsolatok Szekció biztosítóval történt egyeztetéseit követően a FBAMSz véglegesnek tekint.

– EREDETI VERZIÓ: Magyar_posta_bizt_megall_201906_eredeti.pdf

– VÉGLEGESNEK TEKINTETT VERZIÓ: Magyar_posta_bizt_megall_201906_vegleges.docx

 

Felhívjuk a figyelmet a következőkre:

  • Az együttműködési megállapodás nem szabályozza az örökítést, csak az alkusz közvetítésével kötött biztosítási szerződések szabályait rögzíti.
  • Emellett a biztosító nem hosszabbította meg a dokumentumok leadásának határidejét, amelyre 5 munkanap áll rendelkezésre.

Az eredeti verzióhoz képest a következőkben módosított a biztosító az együttműködési megállapodáson:

4.1.1.

Eredetileg csak az alkusz közvetítésével létrejött szerződésekre volt jutalékjogosultság. Javaslat: az alkusz közvetítésével létrejött vagy a kezelésében lévő kiegészítést a fenntartási jutalék vonatkozásában.

4.4.4.

Javaslat: kiegészíteni azzal, hogy „ez nem jelenti azt, hogy az elévülési időn belül az alkusz nem érvényesítheti a jogos, de el nem számolt díjazását.”

5.2.2.2.

  1. pont törlésre került
  1. pont törlésre került

Felhívjuk a figyelmet, hogy a biztosítókkal kötött együttműködési megállapodások kétoldalú szerződések az alkusz és a biztosító között, így természetesen ha a megállapodás valamely pontjával az alkusz nem ért egyet, egyedileg további módosítást kezdeményezhet partnerénél.

Üdvözlettel,

Kétoldalú Kapcsolatok Szekció

 

Mellékletek:

Magyar_posta_bizt_megall_201906_eredeti

Magyar_posta_bizt_megall_201906_vegleges